Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Εγώ πάντως δεν πανηγυρίζω...

Σε αντίθεση με τους πλείστους συμπατριώτες μου, εγώ δεν πανηγυρίζω από χθες. Κι ας λέει ο Χ. πως είμαι συντηρητικούρα και καθόλου πατριώτισσα. Έχω ένα μούδιασμα που δεν λέει να φύγει. Για να εξηγόμαστε, τους Γερμαναράδες σε ουδεμία υπόληψη τους έχω. Από τον καιρό της εφηβείας μου που με έστελναν οι γονείς μου στο Ινστιτούτο Γκαίτε δεν τους χώνευα και από την Φράου Μπίργκιτ μέχρι τη Φράου Μέρκελ να μην σώσει κανείς τους!

Αλλά όσο και αν μας αρέσει να αναλωνόμαστε σε θεωρίες συνομωσίας, ο Σόιμπλε ένα δίκαιο το 'χει όταν λέει πως για την τραγική μας κατάσταση ευθύνη φέρουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτό λοιπόν είναι που με ενοχλεί. Που χωρίς να αναλογιστούμε τις τεράστιες ευθύνες που βαραίνουν πρώην, νυν και αεί κυβερνώντες, τους έχουμε αναγάγει σε ήρωες από χθες. Είναι δυνατόν να βλέπω τον αηδιαστικό Άντρο Κυπριανού σαν έναν άλλο Βελουχιώτη να λέει το ηχηρό "όχι" και να του δίνω το άλλοθι για να ξεφύγει από μια κατάσταση που με τις εγκληματικές πράξεις ή παραλείψεις του προκάλεσε ο ίδιος και το κόμμα του; Όταν στήριξε τον πρόεδρο που έπαιρνε τα δάνεια και αλόγιστα αύξανε το δημόσιο χρέος μας για να κερδίσει χρόνο μέχρι να ολοκληρώσει τη θητεία του πόσο πατριώτης ήταν ο Άντρος Κυπριανού; Τον Ιούνιο του 2012 ούτε κουρέματα είχαμε, ούτε την πίεση που έχει σήμερα η Μέρκελ είχαμε. Η Κυπριακή Βουλή είναι λοιπόν εξίσου υπεύθυνη για τα μαύρα μας τα χάλια, επέτρεψε με την ανοχή της την περαιτέρω καθυστέρηση στην επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας μας και εμείς σαν αδαείς μόλις ακούσαμε λίγες πατριωτικές κορώνες μόνο μπράβο που δεν τους είπαμε. Αλλά ένας λαός που ακόμα ανέχεται τον Κουλία και τους λαϊκισμούς του στη Βουλή, δεν αξίζει κάτι περισσότερο. Άσε δε που έχουμε και τα εξ Ελλάδος αδέρφια μας να μας "αππώνουν" στα τουίτερ και στα φέησμπουκ γιατί θα έχουν παρέα στον πάτο! 

Αυτό το κούρεμα καταθέσεων εγώ δεν το πολυκατάλαβα και δεν θα ισχυριστώ το αντίθετο. Εκείνο που κατάλαβα όμως είναι ότι πρωτίστως αντίθετοι τέθηκαν οι ανύπαρκτοι που με τα Ρωσικά κεφάλαια απέκτησαν υπόσταση και σε αυτούς καταλογίζω αλλότρια κίνητρα και γι' αυτό δεν εμπιστεύομαι την άποψη τους. Επίσης εκείνο που κατάλαβα είναι ότι για άλλη μια φορά με βάρκα την ελπίδα προσπαθούμε να πορευτούμε προς το άγνωστο. Ενδεικτική της τραγικής μας θέσης είναι και η αναφορά του Φούλη ψες στη Βουλή: "Όλες οι ιδέες καλοδεχούμενες". Και επειδή σε αυτό το μπλογκ δήλωσα την μεγάλη μου αδυναμία στον Αναστασιάδη, ευθαρσώς παραδέχομαι ότι στο πρώτο του τεστ για μένα απέτυχε. Χωρίς να του αποδίδω κακές προθέσεις ή κίνητρα, θεωρώ ότι πήγε απροετοίμαστος και αφελώς περίμενε διαφορετική αντιμετώπιση από τους "φίλους του". Δεν υπάρχουν φιλίες Νίκο σε αυτά τα επίπεδα, οι δημόσιες σχέσεις είναι μόνο για λόγους εικόνας και αυτό το ξέρει και ένα παιδάκι του Δημοτικού. Και ακόμα και αν ήρθαν τα πάνω κάτω ας σηκωνόσουν να φύγεις από τις διαπραγματεύσεις, όπως λες ότι έπραξες προσωρινά, αφού γυρνώντας πίσω ήξερες ότι μόνο χαμένος θα έβγαινες. Σε απείλησαν ότι θα κλείσουν τις στρόφιγγες για τις τράπεζες μας; Κλείσε τις πρώτος εσύ. Στο κάτω κάτω τελικά αυτό αναγκάστηκες να πράξεις. 

Τέλος πάντων, εδώ που είμαστε περιθώρια για απαισιοδοξία δεν υπάρχουν. Μακάρι να βγούμε πράγματι από αυτόν τον φαύλο κύκλο χωρίς τη βοήθεια της Τρόικας και όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι και τότε θα πανηγυρίσω με όλη μου την ψυχή. Μέχρι τότε το μόνο που θα κάνω είναι υπομονή. 

14 σχόλια:

  1. Μεν είσαι απαισιόδοξη. Αφού τωρά δια μας την περιουσία της εκκλησίας ο Ττόμης δεν έχουμε να φοηθούμε τίποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσκέφτουμουν να γράψω ποστ αλλά εκάλυψες με...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eκατσα εψες τζαι ακουσα τα πάντα στην βουλή. Με εκπληξη δηλώνω ότι τζεινος που με εκάλυψεν παραπάνω ηταν ο Περδίκης!

    Προσωπικά εχαρηκα με το αποτελεσμα το εψεσινο, κατι που το Σαββατο το πρωί εν επιστευκα ότι θα γινει γιατι δεν εχω σε κανένα εμπιστοσύνη. Όχι πως τωρά τους έχω δηλαδη. Δεν πανηγυριζω όμως γιατι εχουμε πολλά δυσκολο δρομο μπροστα μας. Προσπαθω να παραμεινω ψυχραιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν καλύπτει μιαν Πρασινάδα ο Περδίκης ποιαν θα καλύψει;;;Χαχα! Πρας μου όσο περνά η ώρα και διαβάζω τις εξελίξεις φοβάμαι και περισσότερο - χωρίς να λέω ότι το ναι χτες θα έλυνε τα προβλήματα μας με βεβαιότητα.

      Διαγραφή
    2. Χαχα η αληθκεια ενι οτι πάει το ονομα μου! :)

      Εγω υποστηριζα το οχι που το Σαββατο το πρωί. Δεν θεωρω οτι οι αλλες λυσεις εν καλες, αλλα πιστευκω τζεινη θα ηταν η πιο οδυνηρη.

      Διαγραφή
  4. Το ότι είπαμε όχι δεν άλλαξε και τίποτα. Σόρρυ, έχω εντελώς αντίθετες απόψεις για το ποιόν του Νικολάκη. Then again, για μένα ούλοι το ίδιο είναι, αναξιόπιστοι και ψεύτες. Άντε τώρα να βρεις πολιτικό που να μη σου πει ΈΣΤΩ και ένα ψέμα. Δε θα βρεις. Τέσπα. Το θέμα δεν ήταν να πούμε μόνο το ηχηρό ‘ΟΧΙ’ αλλά το τι θα κάνουμε μετά το όχι. So, what’s next? Αυτό είναι το θέμα. Είδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν μπορώ να ακούω ότι "είχε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ετίθετο το θέμα κουρέματος προς συζήτηση" άλλο... ΉΝΤΑ chance είχε να του πουν έλα να σου πούμε να κάμεις κούρεμα τζαι να μας πεις ναι;
    Τώρα να δούμε τι θα γίνει...ούλλοι φοούμαστε για τα χειρότερα, λαλείς τζι εσύ αππώνουν μας οι άλλοι, αλλά εγώ είμαι αρκετά χεσμένη... Δεν ξέρω αν ήταν καλύτερα να πούμε ναι, ή αν βγήκε ή θα ωγει κάτι καλύτερο, αλλά ένα δούμε τι έχει να γίνει με το όχι... :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα ποιος είπε ότι ηρωποιήσαμε τους βουλευτές;; Αν δεν ετασσέτουν ο κόσμος τόσο εναντίον της πολιτικής της γερμανικής ευρώπης εν θα είχαμε βροντερά όχι. Και πιθανόν για πρώτη φορά ήταν να λιντσάρουμε τους βουλευτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ είδα με τα μάτια μου Κατσουρίδη και Άντρο να τους επευφημεί το πλήθος. Μεταξύ άλλων that is.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο συμφωνώ με το κείμενό σου ρε Μπρέντα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σήμερα σε ανακάλυψα - όντως η Μπίργκιτ αχώνευτη (όσο για τη Μέρκελ - τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες...συμμαθήτρια:)

      Βέβαια αργήσαμε γιατί με την ψυχολογία στο ναδίρ...δύσκολα έχουμε όρεξη για αναρτήσεις!

      Διαγραφή

Εσύ το λες λογοκρισία, εγώ το λέω προσοχή στο κενό μεταξύ ανώνυμου και anonymous