Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ο Νίκος κι εγώ

Αγαπημένε μου Νίκο,

Η σχέση μας, σε πληροφορώ γιατί πιθανότητα να μην το πήρες χαμπάρι, χρονολογείται από την άνοιξη του 2001 όταν μαθήτρια της Γ' Λυκείου έφευγα κρυφά από τη μάνα μου για να έρθω στην Πινδάρου να δουλέψω για τις βουλευτικές εκλογές. Σε γνώρισα, σε θαύμασα, σε λάτρεψα. Άλλωστε η ηγετική σου φυσιογνωμία, το καυστικό σου χιούμορ και η δυναμική σου προσωπικότητα δίνουν σε όποιον σε γνωρίσει μόνο δύο επιλογές: είτε να σε μισήσει, είτε να σε λατρέψει. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι εγώ που υπήρξα ανέκαθεν από τους πιο θερμούς σου υποστηρικτές (μέχρι και ότι δεν βάφεις τα μαλλιά σου επιμένω) δεν πίστευα ότι υπήρχε έστω μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να εκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας μια μέρα. 

Τα χρόνια πέρασαν, μεγάλωσα, μεγάλωσες κι εσύ (φάνηκαν επιτέλους καμιά δεκαριά άσπρες τρίχες στα προχθεσινά close-ups), σου συγχώρεσα τα λάθη σου -γιατί έκανες και πολλά πανάθεμα σε- και βρέθηκα στο Στάδιο Ελευθερία να σε καμαρώσω. Θυμήθηκα ότι κάποτε έλεγα πως αν γινόταν πραγματικότητα αυτό το τρελό το όνειρο το απατηλό θα έβαφα τα μαλλιά μου μπλε, θα κρεμμαλιζόμουν από τις κολώνες του Ελευθερία, θα έτρεχα γυμνή στους δρόμους, θα θα θα....

Δεν ξέρω αν είναι ένδειξη ωρίμανσης ή απώλειας του νεανικού ενθουσιασμού αλλά τίποτα ακραίο δεν έκανα χθες. Ούτε καν μπήκα σε διαδικασία να την πω σε όσους μου έκαναν τα νεύρα σμπαράλια σε όλη την προεκλογική περίοδο. Μου θυμίζει αυτό που διάβασα σε ένα ρεπορτάζ για κάποιαν που έχασε καμιά εκατοστή κιλά και όλο κι έλεγε πως μόλις φτάσει το στόχο της θα πάει να φάει πατάτες τηγανητές, αλλά τελικά μόλις τα κατάφερε πήγε κι αγόρασε μια συσκευή για να ψήνει λαχανικά στον ατμό. Τώρα που το διαβάζω μπορεί να μην είναι και εντελώς σχετική αυτή η ιστορία αλλά το έπιασες το νόημα Νίκο μου, λέμε εμείς οι δύο καταλαβαινόμαστε!


Τελοσπάντων, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι χθες στεκόμουν σε μια γωνιά στο Ελευθερία και ένιωθα βαθύτατη συγκίνηση γιατί τα καταφέραμε. Ενώ όμως προσπαθούσα να το συνειδητοποιήσω όλο αυτό άρχισα να συναισθάνομαι την ευθύνη που έχω έναντι των συμπατριωτών μου γιατί σε ψήφισα και με τη συμβολή μου σε ανέδειξα Πρόεδρο. Πιστεύω σε σένα και στις ικανότητες σου, αλλά πραγματικά αν τα κάνεις σκατά, αν παραβιάσεις με οποιοδήποτε τρόπο αυτή τη σύμβαση που υπογράψαμε χθες, θα είμαι η πρώτη που θα απογοητευτεί και δεν θα σε στηρίξει. Εδώ που φτάσαμε τα λάθη δεν συγχωρούνται και από τα βάθη της ψυχής μου ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί. 

Καλή αρχή Νίκο μου.

Υ.Γ1: Πολύς ντόρος έγινε χθες για τις Ελληνικές σημαίες στο στάδιο Ελευθερία και πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι προς τι αυτή η συζήτηση.  
Υ.Γ.2: Το παρόν κείμενο δεν γράφτηκε σε καμία περίπτωση με σκοπό την πρόκληση των συναισθημάτων οποιουδήποτε. Αν όμως κάποιος αναγνώστης προκλήθηκε, απολογούμαι και ελπίζω να σταμάτησε να το διαβάζει. Αν παρ'όλα αυτά συνέχισε, διευκρινίζω ότι πικρόχολα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται! 

15 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κύριο Νίκο, δεν πιστεύω να είχες πολλά τέτοια συγκινητικά γράμματα. Και να είχες όμως το παραγράφουμε.
    Λοιπόν σε παρακαλώ κάμε τη Brenda υπουργό, υφυπουργό κάτι τέλοσπαντων που να έχει οδηγό. Είμαι σίγουρη ότι θα με βοηθά τα μεσημέρια, ο οδηγός καλέ, όχι η Brenda να συνάω κανένα κοπελούι που το σχολείο.

    Cheers mate

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα σε ευχαριστώ για την υποστήριξη φιλενάδα, ο Σωφέρ μου και δικός σας Σωφέρ!

      Διαγραφή
  2. Εν καταλάβω γιατί πρέπει να απολογείσαι προκαταβολικά για το τι γράφεις. Στο κάτω-κάτω τζεινος που εν του αρέσκει σηκώνεται τζαι φεύφκει εννεν; Πέραν τούτου, εφευφκες σκαστή να πάεις να δουλέψεις στις βουλευτικές;!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αν είναι δυνατόν, και η μάμα μου να νομίζει πως έμπλεξα με κακές παρέες (που αυστηρώς ομιλούντες έμπλεξα)Χαχα!

      Όσο για το άλλο δεν είναι απολογία αλλά το είπα επειδή γνωρίζω ότι ο Νίκος είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

      Διαγραφή
  3. συμφωνω μαζι σου επι του κυριως θεματος. αλλα γιατι εν επιστεφκες πριν χρονια οτι θα εβλεπαμε τον αναστασιαδη προεδρο; Εγω που εν εσιει πολλα χρονια που παρακολουθω τα πολιτικα τζιε ημουν σιουρος πριν καν τες προεδρικες του 08 οτι καποια μερα θα εβαλε για προεδρος τζιε θα ενικαν.

    Οσο για τες ελληνικες, συγκινει με παντα μια ελληνικη σημαια που κυματιζει. Τζιε εχουμε καθηκον να υψωνουμε ελληνικες διπλα ομως που την κυπριακη. Εν τζιαιρος να το αποδεκτουμε εννε; Το ντορο θεωρω εν τον επροκαλεσαν οι ελληνικες σημαιες αλλα η απουσια των κυπριακων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ήμουν στο Ελευθερία και υπήρχαν αρκετές Κυπριακές σημαίες, λιγότερες μεν αλλά υπήρχαν. Όσο για τον Νίκο ας μην κοροϊδευόμαστε, αν δεν έρχονταν τα ίσια ανάποδα, να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του, να φτάσουμε στα όρια της χρεοκοπίας και να εκραγούμε αμφιβάλλω αν θα νικούσε!

      Διαγραφή
  4. Εν νομίζω να έθιξες κανέναν με τούτα που έγραψες. Ούλλοι μας το ίδιο ευχόμαστε, ότι και αν εψηφίσαμεν. Να τα πάει καλά ο νέος Πρόεδρος τζαι να μας φκάλει μιαν ώρα πιο γλήορα που τα δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ψήφος είναι προνόμιο αλλά και ευθύνη. Και it's not to be taken lightly..

    Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τόσα πανηγύρια..τα δύσκολα τώρα ξεκινούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έσιεις τζιαι εσύ ένα θέμα με τους μεγαλύτερους άντρες οφείλω να παρατηρήσω. Τι εννοείς εν ήταν τούτο το θέμα σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα νομίζω περισσότερο θέμα έχω με τους κακούς :-Ρ

      Διαγραφή
    2. Ron Moss!

      I rest my case your honor :p

      Διαγραφή
    3. Κακός ηθοποιός. Δεν έχω άλλες ερωτήσεις. Χαχα τι εννοείς εν ήταν τούτο το θέμα μου;;

      Α Παναγία μου έκαμα search και ο Ρονν γίνεται 61 σε λίγες μέρες! (Προς υπεράσπιση μου άρεσκε μου το 87 που ήταν 35)

      Διαγραφή
    4. Εκοψοχόλιασες με με τουτο το 61, καθότι επήεν ο νους μου στον... Ross.

      Κατά τ’ άλλα, αν "παραβιάσει με οποιοδήποτε τρόπο αυτή τη σύμβαση που υπογράψατε χθες", οι πρώτοι που θα φταίν εν όσοι εψηφίσαν Μαλά στον πρώτο γύρο.

      ;]

      Διαγραφή
  7. Μόνο Ελληνικές σημαίες πρέπει να κυκλοφορούν για να ξέρουμε που ζούμε. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσύ το λες λογοκρισία, εγώ το λέω προσοχή στο κενό μεταξύ ανώνυμου και anonymous