Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Επί Κολωνώ

Στο ΣΠΑ αυτή τη φορά μου έλαχε μια Κολόνα που δεν κωλώνει και που τα λέει όλα πολύ πιο έξυπνα και τσαχπινιάρικα από τις ομολογουμένως όχι και τόσο συναρπαστικές ερωτήσεις μου. Οι υπέροχες τούρτες της με έχουν κατά καιρούς αφήσει άφωνη, όμως τελικά η έκπληξη ήρθε από αλλού (spoiler alert).  Το δίδαγμα της υπόθεσης ήταν: 1. Να μην συμμετέχω όταν κατά βάθος νιώθω ότι δεν έχω τον χρόνο να αποδώσω στο βαθμό που θα ήθελα και 2. Να διαβάζω πιο συχνά την Κολόνα, γιατί είναι τρελλό κορίτσι και ενδιαφέρον! 

1.      Νουτέλα, σαντιγύ, ζάχαρη. Ξέρουμε. Φτιάχνεις υπέροχες τούρτες. Μήπως όμως τα χρησιμοποιείς και κάπου αλλού; Για λέγε λεπτομέρειες και περιστατικά κατά προτίμηση ατυχή! 

Αυγά  ρε άσχετο! Θέλουν και αυγά. Θα σου πω που θα τα χρησιμοποιούσα τώρα, αλλά έχε χάρη που μου λες ότι τις φτιάχνω υπέροχες. Ρε Πρας, που τους βρίσκεις μάνα μου;
Τη ζάχαρη και τη σαντιγύ φαντασιώνομαι πολύ συχνά να τη χρησιμοποιώ σε άτομα που μου ταράσσουν τα νεύρα. Να τα πασαλείβω καλά-καλά, να τα δένω πα σ’ έναν στύλο (όχι το δικό μου, άλλον) τζιαι να τα αφήνω να τους πιτολοούν οι μούγιες. Έργο τέχνης. Χάρμα οφθαλμών. Μια όαση!
Τη νουτέλα, καλό μου παιδί, επειδή για κάποιο λόγο σε κόβω για ανήλικο, θα σου πω απλά ότι είναι πολύ ωραία αλειμμένη. Αυτά.

2.      Πόσες φορές έτυχε να σκεφτείς "σε αυτό το σημείο έφεραν τη Μήδεια τα παιδιά της και τα έσφαξε";

Πες μου τώρα ότι δεν κατάλαβες ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Ααααα δεν με διαβάζεις ευλαβικά. Χάνεις πόντους. Οι κολονίτσες που λες, άρχισαν και μεγαλώνουν και είτε θα αραιώσω να γράφω στο μπλοκ είτε θα εμπλουτίσω τη θεματολογία του. Πες μου για ποιο θέμα θέλεις να σου γράφω τι θέλεις σου πω, μάνα μου να σ΄αρέσει!

3.      Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος ή ανησυχία όσον αφορά το μέλλον και τις κόρες σου;

Μην πάει καμιά, η μεγάλη ας πούμε που εν 8, να χαρτωθεί στα 18 και γίνω εγώ πεθερά στα 36. Μα φαντάσου με τώρα εμένα γιαγιά στα 38-40. Δε λέει, δε λέει… Μόλις αποκάλυψα τη σημερινή μου ηλικία. Ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο.

4.       Πως είναι η σχέση με τις κόρες σου; Πιστεύεις ότι η μητέρα πρέπει να είναι πάνω από όλα μητέρα ή φίλη; Πως κρατάς ισορροπίες;

Η μάνα χρυσό μου, εν μάνα. Τα άλλα όλα είναι μαλακίες. Αν δεν μπορείς να σταθείς σαν μάνα στο παιδί, παρέτα το, δεν το χεις. Φίλες έχει και θα κάνει πολλές, μάνα όμως είναι μόνο μία (χαι δεαρ φριεντ). Δεν έχει ανάγκη και μια γερότσουρα να χαριεντίζεται μαζί της, να ντύνεται όπως το ξέκωλο, ενίοτε να την κάνει ρεζίλι και να σαλιαρίζει με τους συμμαθητές της.
(Κχμ, σε 10 χρόνια που θα είμαι 36 και ο 18χρονος συμμαθητής της κόρης μου θα είναι πας τ’ άρπουλά του, ξαναρώτα με πλις. Μπορεί να αποφασίσω να πιάσω φιλίες.)
Σοβαρά τώρα η σχέση μου με τις μικρές είναι περισσότερο μαμάς- κόρων. Δεν γίνεται σε αυτή την ηλικία να είναι κάτι διαφορετικό. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να μου εμπιστευτούν κάτι που τις απασχολεί. Προσπαθώ να το αντιμετωπίζω ψύχραιμα και τις αφήνω να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις. Αποφεύγω την πολλή δικτατορία σε ανούσια θέματα, αλλά εκεί που κρίνω ότι χρειάζεται να επέμβω, το κάνω όσο συμβουλευτικά μπορώ. Αν η συμβουλή δεν πιάσει, παίρνω έκτακτα μέτρα δικτατορίας.

5.      Φήμες λένε ότι ο Στύλος παρακαλά για άλλη μια κόρη. Αληθεύει;

Οι φήμες που κυκλοφορούν περιέχουν τη μισή αλήθεια. Ο Στύλος έχει διακαή πόθο για ένα γιο. Του είπα ευχαρίστως να πάει να τον κάμει αλλού. Εμείς εκλείσαμε.

6.      Περιέγραψε τι είναι το οφσάιντ. Δύσκολο ε; Περιέγραψε τότε πότε έχουμε κόρνε (σε παρακαλώ κόρνε είναι το σωστό) σε ένα αγώνα. Ούτε αυτό; Πόσους παίχτες δηλώνει, μια ομάδα για ένα αγώνα; ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Nα ξέρεις ότι ποτέ δεν καταδέχομαι να ζητήσω βοήθεια από κανένα, γιατί είμαι μια φωτεινή παντογνώστρια κυρία. Νεαρή μεν, αλλά κυρρρρρρία.
Άκου να μαθαίνεις:
·         Offsite:  Σιγά το δύσκολο: Πρόκειται περί διαδικτυακής εφημερίδας, την οποία λαμβάνω κάθε πρωί στο προσωπικό μου μειλ και που πολλές φορές έχει τα ίδια ενδιαφέροντα θεματάκια του στυλ «Το ήξερες ότι…», με κάποια από αυτά που βάζει ο φίλος μου ο Ινβίκτ, στο ασήμαντο του μπλοκάκι.
Να εδώ:  http://oilaomon.blogspot.com/2013/09/blog-post_8398.html.
Να και την offsite:
http://offsite.com.cy/tha-sas-afisoun-stoma-anichto/?utm_source=Offsite+COMPLETE+List&utm_campaign=56367aa66c-Offsite_news_18_09_2013&utm_medium=email&utm_term=0_7f46fb39d4-56367aa66c-42388469&mc_cid=56367aa66c&mc_eid=b3eba38b4b
Χα! Ο οποίος Ινβίκτ προσπάθησε μια φορά ανεπιτυχώς να μου εξηγήσει τι είναι το Offsite (να εδώ: http://kolona-spitiou.blogspot.com/2013/08/blog-post_1217.html), ακριβώς για να με αποπροσανατολίσει και να καλύψει τα ίχνη του, γιατί είμαι σίγουρη ότι κάτι παίζει μεταξύ του ιδίου και της Offsite. Μολόα ρε!
·         Κορνέ: Είναι ένα μεταλλικό χωνάκι, με τρύπα στο κάτω στενό μέρος, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στη διακόσμηση γλυκών. Μπορείς να το γεμίσεις με σαντιγί ή άλλο μαλακό υλικό όπως ζαχαρόκρεμα ή υγρή σοκολάτα και να φτιάξεις διάφορα μοτίβα στο γλυκό σου. Μπορείς αν θες να φτιάξεις και χειροποίητο κορνέ από λαδόκολα για μια και μόνο χρήση. Συνεπώς, (λογικός συλλογισμός εδώ-δώκε βάση) έχουμε κορνέ σε έναν αγώνα, όταν θέλουμε να διακοσμήσουμε ένα γλυκό για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας, που ήρθαν να παρακολουθήσουν σπίτι μας το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ, από τη Cytavision. Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε και τριμμένες κουννούες αθασιού ή καρυδιού από πάνω, για να φατσάρει καλύτερα. Αυτό όμως είναι προαιρετικό. Σσσσλιααααγκ.

·         Στο τρίτο σου ερώτημα για το πόσους παίκτες θα δηλώσει μια ομάδα: Ουφ (όχι εσύ κόρη). Αυτονόητα πράματα… Φυσικά μια ομάδα θα δηλώσει 22 παίχτες. Α σόρρυ, 22 είναι όλα τα ωραία γυμνασμένα παιδιά που τρέχουν άσκοπα στο γήπεδο. Κάτσε να δεις….22 δια 2 = 11…. Ντααααα, μα έshεις με εντελώς παλαβή; Ένεν 11 που δηλώνει; Με τον τερματοφύλακα; Πε μου, εν τρίκι κουέστιον; Έχει και αναπληρωματικούς; Έλα σου πω, παρέτα με!

7.      Πες τρία πράγματα που είναι απαραίτητα για να πάει καλά ένας γάμος.

 Οκ. Τώρα ξενέρωσα. Για να μου κάνεις έτσι ερώτηση πρέπει να βγάζω την εικόνα πολύ ανιαρού ατόμου, που όλο μιλά για το γάμο του. Τι να σου κάνω, έλα που κωλύομαι να γράψω για άλλα θέματα, γιατί θα βρεθώ στο δρόμο… Ελευθερία της έκφρασης και πράσινα άλογα. Πότε ξυπνούμε; Τέλος πάντων, αφού επιμένεις θα σου πω:
Τρία πράγματα που χρειάζεται, για να πάει καλά ένας γάμος:
·         Μια ξανθή φιλενάδα.
·         Ένας ματσωμένος σύζυγος.
·         Ένας μπρατσωμένος κουμπάρος.
Όλοι περνούν υπέροχα!

8.      Και τρία που είναι απαραίτητα για να πιάσει την κατηφόρα.

 Κατ’ ακρίβεια είναι τέσσερα (άμα σου λέω είσαι ανήλικο…):
·         Μια ξανθή φιλενάδα.
·         Ένας ματσωμένος σύζυγος.
·         Ένας μπρατσωμένος κουμπάρος.
·         Μια ηλίθια σύζυγος.

9.      Υπάρχει κάτι άλλο που θα άλλαζες στο δικό σου γάμο;

Τον φτωχό, πλην τίμιο σύζυγο.

10.  Δεν μου λες τελικά ο Στύλος έπιασε το νόημα και έκαμε χούβερ ή τζάμπα έγραψες τη σχετική ανάρτηση;

Μάντεψε! Αν το έβρεις, κερδίζεις ένα γενικό καθάρισμα σπιτιού. Από το Στύλο.
Αγαπητέ Απίκο μου. Κόφκω σε για γεναίκα. Μπορεί να σαι και άνδρας. Παντρεμένη/ος με ένα μωρό. Μπορεί όμως να μην έχεις μωρό. Μπορεί να σαι και φοιτήτρια. Μπορεί όμως να σαι και φοιτητής. Μπορείς όμως και να’ σαι εργένης/εργένισσα. Χα, εμένα δε μου γελάς. Έδωκα πάνω! Λοιπόν, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ωραίες σου ερωτήσεις. Ειδικά, επειδή μου έδωσες την ευκαιρία να αναδείξω τι γνώσεις μου. Θα κάμω λοιπόν τον καφέ μου και θα κάτσω να περιμένω πότε θα κάμεις τσα. Cheers!

Αγαπητή Κολόνα θα μου πάρει μέρες να συνέλθω αν πράγματι είσαι 26 χρονών και έχεις ήδη δύο κόρες και τόσα ταλέντα. Αγαπημένη απάντηση, αυτή με τα κορνέ φυσικά, αν και ειρήσθω εν παρόδω δηλώνονται 18 παίκτες σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα από κάθε ομάδα!
Να' σαι πάντα καλά και να τους χαίρεσαι όλους!

18 σχόλια:

  1. Εν εκατάλαβα ένα πράμα. Το 26 εν αλήθεια ή παραμύθια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ λέμε ΑΝ τωρα εν 26 τζαι η μεγαλη Κολόνα εν 8, τότε εκαμεν την στα 16 αααααααρα σκουρο. Αλλά όσο νοιώθει ο καθένας! :-)

      Διαγραφή
    2. Pras για επιστήμων τα μαθηματικά σου νομίζω εν λίγα;-)
      26-8=18 if I'm not mistaken

      Διαγραφή
    3. χαχαχα ναι ασε! Ειμαι τζαι αρρωστη τζαι χαπακωμένη μεν παρεξηγειτε πλιζ

      Διαγραφή
    4. Τζαι για τα 18 όμως δεν το βλέπω. Γι'αυτό επέλεξα "παραμύθκια"

      Διαγραφή
  2. Ε πούντην κολόνα να μας λύσει τις απορίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχ! Ηξερα οτι ήθελαν και αυγά :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως να μη φτιάχνει τέλειες τούρτες με τέτοιο δημιουργικό μυαλό;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σου πω κ γω με το 26 εξεπλάγην. Εν να κάμετε να νιώθω κοτζιάκαρη εσείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κολώνα κόρη μου μα άρκεψες την δουλειά έτσι γλήορα οξά ξιουρίζεις μας!!!Ευτυχώς που ο Στυλ εν θέλει ένα παιδί τζιαι δκυο κόρες, Τωρά πως εννα κάμει το γιοκκάρο εν ξέρω, από ότι εκατάλαβα έκοψες του ούλλους τους δρόμους (σχεδόν):P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το λοιπον, έγραψα κάτι αλλα δεν κατάλαβα αν πήγε, γιατί έχει το προσοχή στο κενό η Μπρεντα. Πάμε ξανα: (ελπίζω να θυμηθώ τι έλεγα)
    Πραγματικά με αφήνει άφωνη όλη αυτη η αμφισβήτηση την οποία έχω να νιώσω απο τη συμμετοχή μου στα καλλιστεία (όχι του Μέγα και παρεπιπτοντως Μπρεντα εκλεψες μου το ποστ και χτιτζιασα αν και τα είπες καλύτερα απ´οτι θα τα έλεγα εγω). Πως να το πάρω που απο όλες τις ευφάνταστες μαλ...εεεε ενδιαφέροντα πράγματα που είχα να πω, δηλ. εκαμα καταθεση ψυχης, όλες ασχολείστε με την ηλικία μου. Δεν μπορει το πλάσμα να είναι και νέο και όμορφο και ταλαντούχο; Τς τς τς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα άλλα τα καταφέρνουμε κι εμείς! ( λέμε τώρα) Αλλά το να γίνουμε πεθερές στα 35 κατέστη βιολογικά αδύνατο ήδη!

      Διαγραφή
  8. Ο πιο κατάλληλος τίτλος θα ήταν: "Κολονοσκόπηση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ακόμα εν αποφάσισα αν εν υπέρ της ή εναντίον της που την ενομίζαμε για πιο μεγάλη...

    dont hold your breath ομως α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσύ το λες λογοκρισία, εγώ το λέω προσοχή στο κενό μεταξύ ανώνυμου και anonymous