Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Οσκαρικά Δράματα



Τρίτη στη σειρά ανάρτηση με θέμα το θάνατο, δεν πειράζει όλα βγαλμένα από τη ζωή είναι!

Χάσαμε σήμερα τον Oscar de la Renta και από το πρωί έγινα δέκτης συλληπητήριων τηλεφωνημάτων (η ruth_less είχε ήδη την ευγένεια να με συλληπηθεί με σχόλιο της εδώ), γι' αυτό διακόπτουμε την κανονική ροή του προγράμματος μας για να ενημερώσουμε το εκλεκτό μας αναγνωστικό κοινό ότι μπορεί αυτό το μπλογκ να πνέει τα λοίσθια εσχάτως, είναι όμως ακόμα ζωντανό - σε αντίθεση με το γνωστό σχεδιαστή- και περιμένει την έμπνευση να έρθει να το βρει με μετωπική, ει δυνατόν σύγκρουση. 

Εκτός από τον Oscar de la Renta που αποχαιρέτησε σήμερα τα εγκόσμια, ένας άλλος Όσκαρ (ο Πιστόριους) αποχαιρέτησε -επίσης σήμερα- τον καθαρό αέρα που θα κάνει κάποια χρόνια να αναπνεύσει, αφού επιτέλους καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία της κοπέλας του. Αυτή την πολύμηνη δικαστική διαδικασία,  την παρακολούθησα επισταμένα και έχω πεισθεί πέραν πάσης αμφιβολίας για την ενοχή του. Το καλύτερο όμως είναι να παρακολουθείς live την διαδικασία από το CNN και να σχολιάζεις στο τουίτερ μαζί με άλλους ημιμαθείς δικολάγνους. Μου θυμίζει τις παλιές καλές εποχές της αναπαράστασης της δίκης του Michael Jackson στα φοιτητικά μου χρόνια. Η Δικαστής Μασίπα λοιπόν, που ως μαύρη και γυναίκα πληροί όλες τις επικοινωνιακές προϋποθέσεις για να αναδείξει το πληγέν σύστημα απονομής δικαιοσύνης της Νοτίου Αφρικής, αφού έκρινε ότι η μαρτυρία που προσκομίστηκε δεν αρκούσε για να στοιχειοθετήσει το αδίκημα του φόνου, έριξε στα μαλακά τον Όσκαρ με ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων. Το περί δικαίου αίσθημα δεν ικανοποιήθηκε πλήρως, αλλά τουλάχιστον επήλθαν κάποιες ισορροπίες.

Τέλος, επειδή όπως έχω ήδη αναφέρει, δεν μου αρέσουν οι ζυγοί αριθμοί και το τρία είναι πολύ καλύτερο από το δύο, κλείνω με έναν άλλο, τεράστιο και "άγριο" Όσκαρ:




Αυτά για σήμερα, σε περίπτωση συγκλονιστικών εξελίξεων επί παντός επιστητού θα σας τηρούμε ενήμερους.  

11 σχόλια:

  1. Επίσης σήμερα κλώτσησε τη σύκλα ο Ζαγοραίος. Τι εννοείς ενεν του τζιαιρού σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικά χρόνια; Κατά τα άλλα διαβάζεις και τις εξελίξεις στο Twitter. Μάξιμουμ 18 μήνες λέει το γερμανικό πρακτορείο, στους δέκα το κατεβάζει το BBC.

    έτο ώσπου να πας μήνα του μέλιτος ο Όσκαρ θα κυκλοφορεί ελεύθερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεν μου παραπλανείς το κοινό! Αφού υπηρετήσει τουλάχιστον το 1/6 της ποινής (10 μήνες εδώ) μπορεί να αιτηθεί να εκτίσει ποινή με άλλο τρόπο π.χ house arrest.
      Δεν σημαίνει ότι (α) θα τα καταφέρει και κυρίως (β) ότι θα αφεθεί ελεύθερος!

      Διαγραφή
  3. Για να μεν σου πω τί έπαθεν Oscarνος που εκάθετουν πας το πεζούλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έκαμα ένα κλάμα σήμερα το πρωί που άκουσα ότι επέθανε ακόμα ένας φασιονίστας, μιλούμε ότι άνοιξε η Κλίνεξ 3 εργοστάσια.....

    Μπρέντα!!! Σε θεωρώ σοβαρό άτομο. Έπαθα ένα πατατράκ τότε με τον Χάρη, αλλά εξεπέρασα το. Μην μου σκοτώνεις τις ψευδαισθήσεις που έχω για εσάς!!!! Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κιάορκα σου εν εφτάσαμεν να βάλουμεν το νυφικό του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσύ το λες λογοκρισία, εγώ το λέω προσοχή στο κενό μεταξύ ανώνυμου και anonymous