Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Νυφικό Γινάτι

Μπήκαμε αισίως (#not) στο φετινό wedding season! Λέω φετινό γιατί κάθε χρόνο Μάιο με Οκτώβριο δεν κάνουμε άλλη δουλειά, τα τελευταία χρόνια. Κάθε Σαββατοκύριακο το προγραμματίζουμε ανάλογα με το που -και όχι το αν- έχουμε γάμο. Φέτος όμως επίκεινται γάμοι στενών φιλενάδων και πλέον βιώνω άμεσα τις συγκλονιστικές αλλοιώσεις χαρακτήρος που υφίσταται μια μέλλουσα νύφη. Οι αλλοιώσεις αυτές λοιπόν, μεταρέπουν τις άλλοτε ευχάριστες και ενδιαφέρουσες φίλες μου σε εκνευριστικά μονότονες και ανιαρές υπάρξεις που συζητούν συνεχώς για ζητήματα που μέχρι πρότινος δεν θεωρούσα ότι μπορεί να απασχολήσουν μυαλό για πέραν των 5 δευτερολέπτων, όπως για παράδειγμα τα ντύματα καρέκλων, η γέμιση του λοκουμιού και τα δωράκια γάμου. Ο τρόπος που αντιμετωπίζω αυτό το φαινόμενο εξαρτάται από την άνεση που νιώθω με την bridezilla. Και εξηγούμαι: Αν πρόκειται για φίλη καρδιακή, που ξέρω για χρόνια και δεν με παρεξηγεί, με τεράστια ευκολία της αμολώ ένα "βαρέθηκα να μιλώ για νυφικά, πες τίποτα άλλο" και λύνεται το πρόβλημα. Σε περιπτώσεις όμως που ενδεχομένως να παρεξηγήσουν την αφοπλιστική μου ειλικρίνεια (ναι παραδόξως δεν την βρίσκουν όλοι χαριτωμένη), επιλέγω να απέχω και να περνώ τον ελάχιστο δυνατό χρόνο μαζί τους. 

Για το νυφικό ειδικά θεωρώ γελοία την έκταση που μπορεί να πάρει αυτό το ζήτημα, αλλά και τα χρήματα που πληρώνουν, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα φόρεμα που θα φορέσουν για 7-8 ώρες. Δεν θυμάμαι να ήμουν σε παρέα μελλόνυφης και να μην τεθεί το φλέγον ζήτημα του νυφικού! Ποιος, που, πότε, γιατί, ταξίδια στην Αθήνα, επισκέψεις στη μοδίστρα με όλο το σόι, όλες έχουν άποψη λες και θα το φορέσουν ή θα το πληρώσουν και πάει λέγοντας. Επίσης παρατήρησα ότι δεν γεννήθηκε ακόμα η νύφη που όταν την ρωτήσουν πως θα είναι το νυφικό της δεν θα πει "θα είναι απλό". Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, όλες οι νύφες πιστεύουν ότι το νυφικό τους είναι απλό, ενώ όλα έχουν πάνω την Άρτα με τα Γιάννενα! Ποιο απλό γλυκιά μου, που από το πολύ σβαρόφσκι στραβωθήκαμε!

Οι δε σχεδιάστριες που την έχουν δει όλες ανεξαιρέτως Vera Wang, έχουν αποκτήσει ύφος λες και είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στο London Fashion Week. Βρίσκουν εκεί τις ευάλωτες που αγωνιούν να ζήσουν το παραμύθι τους και τις απομυζούν. Τις προάλλες μου έλεγε μια γνωστή μου ότι σχεδιάστρια νυφικού της εισηγήθηκε μια δαντέλα που είναι λέει ίδια με αυτήν που έβαλε η Katherine Middleton! Περίσσεψε στο Buckingham δηλαδή και την έστειλαν στην Αγλαντζιά! #ase_mas_kouklitsa_mou

Για όσους σπεύσουν να μου πουν ότι είμαι απ'έξω του χορού και γι' αυτό τα λέω, δηλώνω πως αν ποτέ παντρευτώ, θα πάρω ένα φουστανάκι από το Ζάρα και τέλος. Εναλλακτικά, θα παραγγείλω από το JenJen House που με 100 δολλάρια σου ράβουν ένα κινέζικο στα μέτρα σου, ίδιο της Kate! (Η μισή Λευκωσία λένε εκεί ράβεται, μην καταπίνετε αμάσητο ό,τι σας σερβίρουν). 


Υ.Γ. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την κολλητή μου Ε. που θα παντρέψω τον ερχόμενο Νοέμβριο. Αντιλαμβανόμενη τις ιδιαιτερότητες της κουμπάρας της, με έσυρε μόνο μία φορά για αναζήτηση νυφικού, γελάσαμε, είπαμε τις σαχλαμάρες μας και έκτοτε ασχολείται η ίδια αποκλειστικά με το θέμα. Την αγαπώ! 

20 σχόλια:

  1. πιστεύκεις ότι έσιει περιπτώσεις που η νύφη δεν θέλει να ασχοληθεί υπερβολικά με τα μικρά ασήμαντα του γάμου, οι συγγενείς όμως θα τα αναγάγουν σε θέματα μείζονος σημασίας με αποτέλεσμα να φρικάρει η νύφη τζαι να γίνει μια η εκνευριστική/ταραμένη φίλη?
    έτσι μου είπαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντήαρ εννοείται ότι είναι με χιουμοριστική διάθεση που τα γράφω αυτά και δεν κακίζω πραγματικά κανένα, αλλά για να είμαι ειλικρινής αυτό το "πίεση από τα σόγια" το θεωρώ λίγο δικαιολογία γιατί ακόμη και αυτή άπτεται της δικής μας αντιμετώπισης των πραγμάτων. Δηλαδή, αν τους επιτρέψω να με πιέσουν και να ανακατευτούν σε όλα, θα το κάνουν.

      Διαγραφή
    2. Έσιει φορές που σε φέρνουν προ τετελεσμένων τζιαι εν σου αφήνουν επιλογή.. Σορρυ ξύπνησαν εφιάλτες του παρελθόντος με τούτο το ποστ.

      Btw ο Μοτορτζής τι γυρέφκει δαμέ?

      Διαγραφή
    3. Τι εννοείς εν female only post; Προφανώς τον άγγιξε:-Ρ

      Διαγραφή
  2. Εγώ πάντως ήβρα νυφικό στο πρώτο και μοναδικό κατάστημα που επήα. Επίσης στην λουλουδού επήα μόνο δυο φορές, στα κεραστικά σε ένα μόνο ζαχαροπλαστείο, τα δώρα γάμου επαράγγειλα τα που το ίντερνετ,μαλλιά και μακιγιάζ επήα μόνη μου μια φορά μόνο.
    Σε ούλλα επήα μόνη μου εκτός την μοναδική φορά που επήα με την κουμέρα μου στο ένα κατάστημα νυφικών. Κατακρίβειαν παραπάνω φορές επήα εγώ με την κουμέρα στα καταστήματα να έβρει φουστάνι (εγώ ήβρα πιο εύκολα το νυφικό παρά τζείνη το φόρεμα!).
    Όμως, ακόμα και πριν παντρευτώ εμένα αρέσκαν μου οι συζητήσεις για γάμους, πιστεύκω εν πολλά ευχάριστες και εν με ενοχλούν ακόμα τζιαι τωρά που για μένα ετέλειωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Btw εγώ εδκιάβασα τον τίτλο "Νυφικό Γάντι!"
    Ακόμα και μετά το κείμενο επροσπαθούσα να καταλάβω τι εννοείς με το γάντι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρειαζόμαστε προσγείωση,έχεις δίκαιο. Μα το θέμα του γάμου-κι από ό,τι βλέπω τώρα,της βάπτισης-είναι πως μόλις αρχίσεις το χορό,σε χορεύουν ΟΛΟΙ! Θέλει υπομονή και κουράγιο να τα βάλεις συγχρόνως με μαμάδες,γιαγιάδες,φιλενάδες κλπ κλπ κλπ μή μιλήσω για τα εθιμοτυπικά ή την τελειομανία.

    Προσωπικά,γράφηκα σε μια σχετική ιστοσελίδα γιατί δεν πρόσεχα τις συζητήσεις των φιλενάδων μου όταν αυτές παντρεύονταν.Ευτυχώς παντρεύεται και ένα ζευγάρι φίλων την ίδια εποχή,και μπορώ να συζητήσω το θέμα με την κοπέλα. Είναι σα να διαβάζεις παρέα για μια εξέταση,κάνεις κι ένα σχετικό μπόντιγκ, απαραίτητο στην ηλικία μας,που οι φιλίες όλο και περισσότερο ζορίζονται.

    Τις κινέζικες ιστοσελίδες τις αποφεύγω,έχω διαβάσει ευτράπελλες ιστορίες με τον λογαριασμό του δασμού,με τις κλωστές που τρέχουν,με τον λογαριασμό της μοδίστρας που θα διορθώσει το φόρεμα.Μοδίστρες υπάρχουν παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ αγαπημενη Μπρεντα! Βρηκες το αδυνατο σημειο μου (κι αυτο ειναι μειον μου).
    Εσιεις απολυτο δικαιο!!! Εν επιστεφκα ποττε οτι εννα ημουν ετσι, αλλά οντως εξεφυγα τζιαι εκαμα το θεμα της μπομπονιερας μείζων θέμα!

    Κατα τα άλλα, εν οι αλλοι που με ρωτουν λεπτομεριες για τα του γαμου. Αγχωθηκαν οι αλλοι παρα εγω.
    Εσιει νυφες που αν δεν παν να δουν τζιαι την τελευταια κορδελλα του λουκουμιου σε ολα τα καταστηματα που υπαρχουν στην ελευθερη Κυπρο, εν μπορουν να αποφασισουν ποια θα πιασουν. Thank God εν ειμαι μια που τουτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ νυφικό θα αγόραζα με όσο θέμα κάμνω για να αγοράσω φόρεμα για γάμο δικού μου.
    Το κόστος εν μεγάλο θέμα, αλλά η νοοτροπία μου ήταν που πάντα αν θα είμαι δικαιολογημένα μια φορά παναύρι, θα είναι τζείνη τη μέρα. (μισώ τα σβαρόφσκι!)
    Αλλά εν καταλάβω το πρίξημο που πέφτει γενικά βέβαια για το θέμα γάμου, τζαι θεωρώ ότι άμα είσαι οργανωμένος εν έχει λόγο να πελλάνεις τους τόπους, ούτε τον εαυτό σου!
    Ήξερα κοπέλλα που επέσαν τα μαλλιά της που το άγχος, τζαι κάτι έπαθε το δέρμα της, έκαμε ένα break out τζι έγινε φρικιό ως τη μέρα του γάμου. Άρα, ήρεμα πράματα.
    Τούτο με το σόι όντως έγινε δικαιολογία. Εμένα θυμώνουν μου ότι είμαι σπαστική με τα δικά που πράματα και θέματα, αλλά τουλάχιστον έτσι γλυτώνω που πολλές νεκατωσιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω εχω να δηλώσω οτι η κουμέρα μου εν μια λογικότατη νυφη που ξέρει τι θέλει τζαι εχει τα πάντα αντερ κοντρολ. Ουτε χενς νάιτ με πελλάρες θέλει, ουτε περιττά εξοδα ουτε πολλά φρου φρου και αρώματα! Εξάλλου φαινεται ο χαρακτήρας της απο το γεγονός οτι με επέλεξε εμένα για κουμέρα! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω ηθελα απλο νυφικο και εραψα απλο νυφικο,εχω και φωτογραφιες που το αποδεικνυουν :-),επια σε ενα μονο ανθωπολειο,σε ενα μονο ζαχαροπλαστειο και σε ενα μονο φωτογραφο, για νυφικα η αληθεια επια σε 4-5 απλα για το χαζιν της φασης να δοκιμαζεις νυφικα.
    εξαρταται πολλα που τον χαρακτηρα του καθε ατομου,αν εισαι αγχωδης τυπος στο γαμο φκαινει σου ουλο το αγχος

    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. pou isoun tekno mou prin pente xronia na mou pis gia tounta kinezika ta nifika???
    lol.
    e xates, na evroume weekend ofkero mpas tze vrethoumen!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχα..έφυρες με! και εγω άμα καμμιά μέρα παντρευτώ θέλω ναν απλό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω έχασες! Hμουν η μόνη που, ενω παντρευτηκε πριν μια 10ετια, την περίοδο που βάρεσε (ετεροχρονισμένα όπως πάντα) την Κυπρο η περίοδος του άκρατου μινιμαλισμου, ήθελε νυφικό υπερπαραγωγή. Κατί σαν της Grace Kelly ηταν κ οπου εψάχνα οι πωλήτρίες σοκάρονταν που δεν το ήθελα "απλό, στράμπλεξ(sic) και μπέζ". Ασε που μόλις είχαν μαθεί την εκφράση "too much"! Το έραψα κ ησύχασα. btw τα original control freaks σαν εμένα νομιζω δεν πρήζουν τους υπολοόιπους τα κάνουν όλα μόνοι τους!
    Για κινέζικα try aliexpress!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ, πόσο δίκιο έχεις! Ζω αυτό το θέατρο του παραλόγου τουλάχιστον τα τελευταία 3 καλοκαίρια. Κάθε καλοκαίρι καθαρίζω 4-5 γάμους και συμμετέχω μόνιμα σε συζητήσεις του τύπου "50 μαγαζιά γύρισα και δε βρήκα το νυφικό των ονείρων μου". Και δώσε ανάλυση για μπομπονιέρες, νυφικά, στολισμούς, τσιγκούνες πεθερές κλπ κλπ. Αφού αναρωτιέμαι αν είμαι τελικά προβληματική που εγώ δεν έχω ονειρευτεί τίποτα από όλα αυτά και προτιμώ να μιλάω για το bachelorette που θα προηγηθεί. Επίσης έχει γίνει σε μας μόδα τελευταία η σούπερ ντουπερ φωτογράφιση μετά το γάμο σε τοπία ειδυλλιακά, πάνω σε κότερα (είχαμε και στο χωριό μας τα θέλουμε και στο γάμο μας), μέσα σε ποτάμια, δάση, λιβάδια και πάει λέγοντας. Κι όταν λέω μετά, εννοώ μια εβδομάδα μετά το γάμο, ξαναφοράει η άλλη το νυφικό, ξαναχτενίζεται, ξαναβάφεται και τρέχει στα βουνά και τα λαγκάδια. Και το φωτοσοπ παει σύννεφο, τι φτερά αγγέλων έχω δει να κοτσάρουν στη νύφη, τι ζευγάρια να πετάνε στα σύννεφα. 4.000 ευρώ παρακαλώ το λιγότερο και πάνε και χρεώνονται για να βγουν φωτογραφία αλά Τιτανικός. Τον Λεοναρντο Ντι Κάπριο να μου φέρουν για γαμπρό 4.000 για φωτογραφίες δε δίνω (αν μου φέρουν τον Κόλιν Φάρελ μπορεί να το σκεφτώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ έκλεισα το γάμο μου για 1 1/2 μήνα μετά (όχι δεν ήμουν έγκυος) απλά το θεωρούσα μια απλή τελετή που δε θέλει περισσότερο χρόνο προετοιμασίας.

    Ασχολήθηκα μόνο να διαλέξω προσκλητήριο και νυφικό. Τα υπόλοιπα από το τηλέφωνο. Θεωρούσα γελοιότητα και ακόμα το θεωρώ να δίνω μπομπονιέρες κι έτσι δεν έδωσα. Έκανα μόνο 15 αναμνηστικά δώρα για κουμπάρους, στενούς φίλους και την οικογένεια (και μάλιστα διάλεξα κάτι που θα ήταν χρησιμο στον καθένα. Ήμουν η πιο cool νύφη κι αυτό μου έλεγαν όλη.

    Δυστυχώς επειδή δεν αγχώθηκα καθόλου, δεν έχασα βάρος όπως οι υπόλοιπες, αντιθέτως έβαλα και 1 1,5 κιλό.

    Βάλαμε βέτο στους γονείς για πρόσκληση στο δείπνο σε όλο το σόι, προτιμήσαμε να καλέσουμε περισσότερους φίλους και τους απαραίτητους συγγενείς (δυστυχώς δεν ήμουν αρκετά αυστηροί με πεθερικά), βάλαμε στα πρώτα τραπέζια όλους τους φίλους μας και τους γέρους μέσα στις γωνιές του ξενοδοχείου κι έτσι το κέφι κράτησε για αρκετές ώρες. Όταν φύγαμε από το ξενοδοχείο πήγαμε και σε ένα κλαμπ και συνεχίσαμε το γλέντι μέχρι πρωίας.

    Επίσης βάλαμε και ελεύθρεους στο ίδιο τραπέζι για να γίνει γνωριμία και να είναι η βραδυά ενδιαφέρουσα για όλους.

    Μετά για μέρες μας τηλεφωνούσαν όλοι οι φίλοι να μας πουν πόσο πολύ ευχαριστήθηκαν το γάμο μας.

    Οι προτάσεις του Αντίχρηστου όμως για ένα πιο μοναδικό γάμο με βρίσκουν σύμφωνη :)

    ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. *** Διόρθωση
    1. "μου έλεγαν όλοι"
    2. "δεν ήμουν αρκετά αυστηρή"

    Ώρες ώρες διερωτώμαι τί σκέφτομαι την ώρα που τα γράφω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσύ το λες λογοκρισία, εγώ το λέω προσοχή στο κενό μεταξύ ανώνυμου και anonymous